Friday the 8th - . - HostingFlow.com
  • http://adria-sensation.com

  • http://adria-sensation.com

  • http://adria-sensation.com

  • http://adria-sensation.com

Dobrodošli

Želimo vam dobrodošlicu na našu stranicu gdje možete saznati osnovne informacije vezano za naš kraj, točnije Labin i Rabac kao i smještajne jedinice koje nudimo. Mi kao iznajmljivači s preko 10 godina iskustva nudimo našim klijentima kvalitetnu uslugu smještaja i možemo pružiti sve potrebne informacije kako bi boravak ovdje bio što ugodniji.

Osim kristalnog mora i prekrasnih plaža ovdje možete i uživati u dodatnim sadržajima u koje smo se i sami zaljubili:

- Bogata gastro ponuda
- Plovidba Kvarnerom, posjet Cresu, Lošinju preko organiziranog izlete brodom ili pak vlastitim ili iznajmljenim plovilom
- Ronjenje
- Biciklizam i planinarenje
- Lov i ribolov

U MOGUĆNOSTI SMO VAM ORGANIZIRATI ISTARSKO-MEDITERANSKU VEČERU, ILI IZLET BARKOM

Za ostale informacije slobodno nas možete kontaktirati ili posjetiti stranice Turističke Zajednice Grada Labina (http://www.rabac-labin.com)

 

Rabac

Danas poznato turističko ljetovalište Rabac sredinom 19. stoljeća je malo ribarsko selo sa svega desetak kućnih brojeva. Zbog lijepe uvale i pitoma kraja ubrzo ga posjećuju prvi izletnici. Jedan od prvih rabačkih turista je engleski putopisac i književnik Richard Francis Burton, koji u Rapcu boravi još 1876. godine. Nakon toga i obilaska drugih mjesta uz obalu Istre nastala je istoimena knjiga 'Istarska obala' u kojoj opisuje i ljepote i šarm slikovitog Rapca.

U to vrijeme Rabac počinje dobivati i prve ljetnikovce, a najpoznatije je zdanje riječke trgovačke obitelji Prohaska, rodom iz Češke. Po njoj se danas zove jedan od najljepših dijelova tog mjesta, dok je ljetnikovac uništen za 2. sv. rata.

 

Labin

Na brežuljku iznad Rapca smjestio se je srednjevjekovni Labin čije se staro ime Albona prvi put spominje 285. poslije Krista. Rodni grad Matije Vlačića, reformatora i suradnika Martina Luthera, danas je kulturno i administrativno središte. Rijetko gdje se tako šarmantno spaja bogatstvo arhitekture i kulturno-povijesnih spomenika s brojnim umjetničkim ateljeima i dahom mladosti koja se tu okuplja, posebno uvečer, u brojnim kafićima. U blizini je Dubrova s parkom skulptura - Forma viva na otvorenom s preko 70 radova.

Nakon šetnje uličicama Starog grada, posjetite Gradski muzej s arheološkom i etnološkom zbirkom i modelom rudnika jedinstvenim u ovom dijelu Europe, obiđite memorijalnu zbirku Matije Vlačića Ilirika, zavirite u umjetničke atelijere, uživajte u prekrasnom pogledu s gradske Fortice na Rabac, Cres i okolicu Labina i upustite se u kupovinu po malim, elegantnim trgovinama.

 

Potkategorije